Kuinka paljon logon suunnittelusta kannattaa maksaa?

Jokainen yritys ja nykyisin myös jokainen nettisivu tarvitsee oman logon, mutta mikä on järkevä hinta uuden logon suunnittelusta? Tai voiko sen jopa suunnitella itse? Näihin kysymyksiin saat vastauksia tästä blogikirjoituksesta.

Kenen mielipidettä kannattaa uskoa?

Tosi monessa tilanteessa perinteinen sanonta “kysy ammattilaiselta” toimii hyvin, mutta kuka on logoihin liittyen paras ammattilainen? Ensimmäisenä tulee mieleen, että kysyn mielipidettä graafiselta suunnittelijalta tai mainostoimistoyrittäjältä, mutta vastaan tulee yksi ongelma. Heidän mielipide ei ole täysin puolueeton, koska usein he myyvät logon suunnittelua palveluna ja luonnollisesti he kannustavat panostamaan logoon jopa isojakin summia rahaa. Koska mainostoimistoväen yleinen mielipide on se, että logo on erittäin tärkeä osa yritysilmettä ja yrityksen imagoa.

Opi piirtämään oma logo

Minun mielestäni mielipidettä kannattaa kysyä menestyneiltä yrittäjiltä, jotka osaavat kertoa omasta näkökulmastaan kuinka paljon todellisuudessa logolla on ollut merkitystä ja erityisesti: kuinka paljon hieno logo tuo lisää myyntiä? Tämä on yksi parhaista mittareista, vaikka sen mittaaminen voi olla aika vaikeaa. Kannattaa kuitenkin miettiä itse, kuinka suuressa roolissa logo on yrityksen päivittäistä toimintaa. Annan tästä kaksi esimerkkiä.

1. Tamperelainen urheiluhieroja

Ensimmäinen on hyvin perinteinen ammatti, jota tehdään lähes poikkeuksetta yrittäjänä. Kuinka tärkeää logo on urheiluhierojalle? Kumpi on merkittävämpi tekijä myynnin kannalta: hyvät asiakaskokemukset vai hieno logo?

Jos hieroja on hyvä ja sen asiakkaat suosittelevat sitä eteenpäin, niin voiko ruma tai epäammattimainen logo estää uusien asiakkaiden saamista? Tuskin ollenkaan. Onko hyvä Google-löydettävyys tärkeämpää kuin hieno logo tässä tapauksessa?

Minun näkemykseni on se, että tämän tyylisessä liiketoiminnassa logolla on hyvin vähän merkitystä ja silloin suosittelen menemään sieltä mistä aita on matalain, eli mikä on nopea, helppo ja edullinen tapa hankkia logo. Nämäkin yritykset tarvitsevat logon, koska heillä on kuitenkin omat kotisivut, yrityksen Facebook-sivut, painettuja lahjakortteja ja profiili ajanvaraussivustolle. Näihin kaikkiin on tärkeä lisätä oman yrityksen logo, mutta sen visuaalisuus ei ole ykkösprioriteetti.

2. Kotimainen urheiluvaate ja -tarvikebrändi

Voidaan kuvitella, että tämän yrityksen myynti on erittäin riippuvainen yrityksen imagosta ja suosiosta. Nopein tapa kasvattaa tällaisen yrityksen myyntiä on saada liikunta-alan ja treenaamiseen liittyvien vaikuttajien käyttämään yrityksen tuotteita. Silloin, kun he lisäävät kuvia tuotteista omaan Instagramiin ja Facebookiin, niin silloin alkaa tapahtumaan.

Mitä jos näissä kuvissa silmiin hyppää itse väsätty 90-luvun graafisilla elementeillä kyllästetty heikkolaatuinen logo? Ei kuulosta kovin hyvältä. Brändin luomisessa logo on todella tärkeä elementti, mutta urheiluhierojan brändi ja suosio koostuu enemmän siitä, että kuinka hyvin hän saa ihmisiä kuntoon, eikä siitä kuinka kauniilta ikkunateippaukset näyttävät.

Logon hinta ammattilaisen tekemänä

Niin kuin voit varmaan arvata, niin logon suunnittelun hinnalla on vain taivas rajana. Suuret yrityksen käyttävät jopa kymmeniä tuhansia euroja logon suunnitteluprojektiin. Onko ne sinun mielestäsi kymmenen kertaa hienompia kuin vaikka 1000 eurolla tehty logo tai sata kertaa hienompia kuin 100 eurolla suunniteltu logo? Usein ne eivät näytä kovinkaan erityisiltä. Mistä se johtuu?

Nykyään yritysten logon on tärkeä olla melko yksinkertainen. Oletko miettinyt esimerkiksi kuinka Applen logo on muuttunut viimeisen 40 vuoden aikana. Katso alta mihin suuntaan se on muuttunut!

Applen logon muutokset historiassa

Kuinka paljon kannattaa maksaa, jos haluaa logon yritykselle?

Vaikka logon suunnittelun hinta liikkuu usein 100 – 2000 euron haarukassa, niin mikä on sopiva hinta hyvästä ammattimaisesta logosta? Tein tähän liittyen testin ja kysyin Nerot.fi -palvelun kautta tarjouksia logon suunnittelusta ja kerron testin tuloksista kohta tarkemmin.

Suunnittele oma logo ilman aikaisempaa kokemusta

Jos nämä hinnat tuntuvat liian kalliilta (minusta tuntui ainakin), niin silloin kannattaa miettiä kannattaisiko ryhtyä tee se itse logon suunnittelijaksi. Logon tekeminen on yllättävän helppoa, kun tietää muutaman tärkeän asian siihen liittyen. Mainostoimistot pelottelevat yleensä, että se on monimutkaista tai vaikeaa. Se ei pidä kuitenkaan paikkaansa. Voin kertoa sen omasta kokemuksesta.

Olen itse suunnitellut reilu 100 eri logoa ja kaikki omistamieni yritysten logot olen suunnitellut itse, myös Rahakone.fi -sivujen logo on minun käsialaani, vaikka se ei ole varsinaisesti mikään virallinen logo vaan enemmänkin fiiliskuva. Se kuitenkin sopii tähän käyttötarkoitukseen.

Haluatko oppia suunnittelemaan logon itse?

Jos sinua yhtään kiinnostaa tämä asia, niin kannattaa käydä tutustumassa tähän. Olen suunnitellut verkkokurssin logon suunnitteluun liittyen, jossa opetan kaiken tarvittavan mitä sinun tarvitsee tietää. Kaikki tieto on paketoitu helposti omaksuttavaan muotoon lyhyiksi opetusvideoiksi, joissa näytän käytännössä kuinka logo kannattaa suunnitella ja mitä siihen liittyen täytyy tietää. Katso lisää verkkokurssista täältä!

Voiko tällä myös tienata lisää?

Tämä on toinen syy, miksi tein verkkokurssin. Koska osa yrittäjistä on valmiita maksamaan ainakin 100-300 euroa logon suunnittelusta, niin miksi et opettelisi suunnittelemaan logoja itse ja tarjoamaan tätä palveluna? Mutta mistä niitä asiakkaita saa? Muistatko, kun aikaisemmin mainitsin Nerot.fi -sivut, jossa voi pyytää tarjouksia näistä palveluista.

Olen rekisteröitynyt heidän palveluunsa ja saan sieltä viikottain tarjouspyyntöjä, joista osa liittyy logojen suunnitteluun. Tässä alla on kuva edellisestä sähköpostista, josta näet avoimia tarjouspyyntöjä.

Logon suunnittelu tarjouspyyntöjä

Tällä kertaa siellä oli viisi yritystä, jotka etsivät itselleen logojen tekijää. Jos pidät hinnat edullisena ja tarjoa suunnittelua esim. 150 euron hintaan ja onnistut saamaan kaksi uutta asiakasta näistä viidestä, niin saat rakennettua itsellesi 300 € lisäansion. Kuulostaisiko tämä hyvältä? Vaikka sinua saattaa pelottaa palvelun tarjoaminen yrityksille, niin voin kertoa sinulle yhden salaisuuden: ne ovat myös aivan tavallisia ihmisiä. Sitä ei kannata jännittää. 🙂

Jos haluat oppia suunnittelemaan omalle yritykselle logon tai haluat oppia tekemään itsellesi lisätulon suunnittelemalla logoja toisille, niin saat nyt verkkokurssin alennushintaan!

Logon suunnittelun verkkokurssi

Haluan tietää lisää!

 

0

Vastaa